Råd om vedligeholdelse

GENERELLE TIPS 

  • Velholdt tøj fungerer og beskytter bedre, så du kan koncentrere dig om træningen. Sørg for ikke at vaske dit funktionstøj mere end nødvendigt.  Det er godt for både tøjet og miljøet.
  • Følg vaskeanvisningerne, der er angivet i produkterne, vær omhyggelig med doseringen af vaskemiddel, og brug et miljøvenligt vaskemiddel.
  • Luk altid lynlåse, velcrobånd og spænder, og knap knapperne før vask for at undgå slid og for at sikre, at tøjet bevarer sin form bedst muligt.
  • Brug ikke skyllemiddel, når du vasker funktionstøj. Skyllemiddel tildækker fibrene og ødelægger dermed materialets fugttransporterende evne.

MATERIALESPECIFIKKE RÅD

Polyester
Vaskes sammen med lignende farver. Tøj med tryk skal altid vaskes med vrangen udad. Tag tøjet ud af vaskemaskinen direkte efter vask. Lad tøjet dryptørre – gerne i et tørreskab. Undgå at tørretumble det. Det slider unødigt på både miljøet og tøjet.

Uld
En del af vores strikprodukter indeholder uld. Uldtøj har den fantastiske funktion, at det rengør sig selv ved luftning. Denne metode fungerer bedst i fugtigt vejr på et overdækket sted. Vaskeanvisningerne for uld er: Vask ved 30 grader (også kaldet kold vask), undlad tørretumbling, og pas på med centrifugering. Form tøjet, og lad det dryptørre efter vask.

Foret tøj af syntetisk materiale og skaltøj med beskyttende belægning
Luft efter brug. Vask tøjet, hvis det bliver snavset og/eller fugtigt af sved. Hvis tøjet ikke vaskes, når det er blevet for snavset, forringes tøjets ventilation. Følg altid vaskeanvisningerne. Tøjet kan dryptørres, men det er godt at tilføje varme for at genaktivere den vandafvisende belægning på yderstoffet. Tørreskab eller strygejern indstillet til lav varme er optimalt.

Det er vigtigt at genimprægnere tøj med beskyttende belægning for at bevare dets egenskaber. Det kan enten gøres i vaskemaskine eller med spray. Sørg for at følge instruktionerne for imprægneringsmidlet, og sørg for, at det er beregnet til åndbart tøj. I forbindelse med alle typer imprægneringsmidler er det vigtigt, at de udsættes for varme efter påføring for at opnå optimal virkning.

Jakker med dunfyld
Vask ikke tøj med dunfyld for ofte. Mange gange er det nok at tørre det af med en hårdt opvredet klud. Tøj med dunfyld kan godt vaskes, så længe det gøres korrekt. Følg altid vaskeanvisningerne i tøjet, og brug hellere for lidt vaskemiddel end for meget.

Tøj med dunfyld skal vaskes med vrangen udad og tørretumbles med tennisbolde, indtil det er helt tørt.

Vend vrangen ud på tøjet, og sørg for, at der er rigelig plads til tøjet i vaskemaskinen. Luk altid lynlåse, velcrobånd og spænder, og knap knapperne før vask for at mindske slid. Vælg et skåneprogram, finvask, 30 °C eller 40 °C.

Læg den centrifugerede jakke i tørretumbleren sammen med tre tennisbolde. Boldene hjælper med at fordele dunfyldet jævnt og gøre det luftigt igen. Tør jakken ved lav temperatur i så lang tid som muligt, Du kan få dunfyldet til at fordele sig bedre i dunkanalerne ved at tage jakken ud fra tid til anden og ryste den i alle retninger samt “pille” eventuelle klumper fra hinanden. Tørringen tager længere tid, end du tror. Kontroller, at jakken er helt tør, let og luftig, før du stopper tørringen. Hæng derefter tøjet til luftning på en bøjle.

Uden en tørretumbler er det sværere at tørre. Det kan godt lade sig gøre uden en tørretumbler, men det er meget mere besværligt. Du skal bruge et varmt lokale med god ventilation og ryste jakken ofte og omhyggeligt for at forhindre, at dunfyldet klumper sig sammen.