Et simpelt og gennemtestet regnestykke til at nå dit vægt tab

Derfor finder vi ud af sammen hvilken plan og process, der virker for dig og for din hverdag, og laver samtidig løbende tilrettelser undervejs.

Per Roager, Personlig Træner – Mobil: 26 73 64 00

Et simpelt og gennemtestet regnestykke

Når det kommer til vægttab, findes der ingen hemmeligheder, succes metoder eller mirakelprodukter, som kan skabe resultaterne. I teorien er det et simpelt og gennemtestet regnestykke, der gælder – at forbrænde flere kalorier end du indtager. En ligning, der kan løses på to måder. Ved 1. at spise mindre, eller 2. træne mere. Den bedste effekt, får du, ikke overraskende, ved at kombinere de to faktorer.

Kostens betydning

Det lyder simpelt, men er meget vanskeligt. At ligge i et kalorieunderskud betyder, at du har mindre energi, mens du er nødt til at kæmpe mod sult og cravings. Derfor er en afbalanceret kost yderst vigtigt i denne sammenhæng. At vælge de rigtige fødevarer og kosttilskud kan minimere de negative bivirkninger og gøre vægttabsrejsen en mere behagelig oplevelse.

Træning og vægttab

I princippet er al træning godt for dig som vil gå ned i vægt, men vil du være effektiv findes der faktisk træningsmetoder, der er bedre end andre. Se mere nedenunder.

En god forbrænder skal være både opkvikkende og appetitnedsættende, så du kan træne med samme intensitet og ikke behøver at være plaget af psykisk belastende sult selvom du ligger i et energiunderskud. Andre vigtige elementer for et vellykket vægttab er protein og aminosyrer. Det er især vigtigt at indtage disse næringsstoffer i tilstrækkelige mængder under træningsforløb, da de modvirker muskelnedbrydning og gør at vægttabet primært består af fedt. Stræb efter et dagligt proteinindtag svarende til 1,6- 2 g per kg kropsvægt. Proteinpulveret indeholder enzymer, der hjælper med at modvirke problemer og oppustet mave, samt stabilisering af blodukkeret. Mindst halvdelen af proteinindtaget bør komme fra “normal mad”, mens den resterende mængde kan komme fra f.eks. proteinshake og andre proteinpulver.

Hvis du er interesseret i at vide præcis, hvad dit kalorieforbrug er, kan du bruge en vejning, som viser flere ting såsom; vægt, ligevægtsindtag, fedtprocent, BMI, muskelmasse, fedtfrimasse med mere. Hos X-Act laver vi altid vejning og måling også selvom den ikke er 100%, er den en fin rettesnor og et udtryk for hvor vedkommende er lige nu og her. Udregningerne er baseret på parametrene såsom højde, vægt, køn, alder og gennemsnitlig aktivitetsniveau.

‘Her får du lige fem træningsmetoder som forbrænder kalorier og fedt (over tid) og det hvad det giver dig, som motionist og som eventuel deltager på et af vores forløb eller bootcamps, et lille overblik bag min træningsfilosofi og tanker.

  • HIIT: Højintensiv Intervaltræning, HIIT, forbrænder mere energi end andre træningsformer og øger også fedtforbrændingen i løbet af resten af dagen.
  • Tung styrketræning: Store muskler kræver meget energi. Det gør det enklere at nå en lav fedtprocent og derved vægttab. Løft tungt, varier træningen konstant og øg vægten regelmæssigt. Få altid et program fra din personlige træner.
  • Plyo-træning : At lave plyo-træning aktiverer hele kroppen og får pulsen i omdrejninger. Det betyder mange forbrændte kalorier. Det kan være en step time eller andet går også under navnet funktionel træning.
  • Gruppetræning: Her er højintensive klasser som bodycombat, militærtræning eller kampsport. Der får du motivation og glemmer hvor træt du er. Resultatet: mere fedtforbrænding.
  • Cardiotræning: Hold en intensitet på omkring 65-75 procent af dit maksimale iltoptag, på denne måde forbrændes meget energi/fedt. Du kan desuden overkomme at træne i længere tid, gerne over 60 minutter. Her er 2 timers spinning en optimal løsning

Når det kommer til vores køn, så har kvinder som regel et andet energibehov end mænd og derfor et højere behov for næringsstoffer. Derfor anbefaler jeg altid en specifik og varieret kost og nogen gange kan et kosttilskud også komme på tale, men som udgangspunkt kan vi få alt i vores varieret mad.

Kontakt os her